пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Літературна зустріч з письменниками Волині



 В історії кожного народу, серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Вони ввібрали в себе живу душу народу, стали частинкою його життя. Такою постаттю для нас українців, є Тарас Григорович Шевченко, літературна спадщина якого ось уже 200 років викликає почуття гордості і захоплення силою та мудрістю.

    З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка до ратнівчан завітали відомі волинські письменники О.Г. Потурай (голова Волинської обласної організації Національної Спілки письменників України) та В.С. Гей – справжній син поліського краю, поет, публіцист. Ведуча Олена Пінкевич ознайомила з життєвим і творчим шляхом письменників та запросила присутніх до діалогу. Письменники розповідали про свої твори, присвячені Тарасу Шевченку, а також декламували вірші. Про цікаві та невідомі сторінки з життя і творчості Шевченка розповідав Василь Степанович. Методист районної бібліотеки Наталія Кізякова прочитала ліричний вірш О. Потурая «Розлука, якої нема». Письменники відповідали на запитання політичної та літературної тематики. Обговорювали питання майбутнього України в контексті Шевченкових творів. Актуальність літературної зустрічі відмітили і керуюча справами районної Ради В.М. Чернуха та керівник апарату районної державної адміністрації С.І. Юзепчук. Організована книжкова виставка волинських письменників «Барви Волині». На закінчення всі бажаючі мали змогу придбати книги з авторським підписом.

  Наш древній волинський край справді має підстави пишатися, що його простори оглядав, черпаючи натхнення, Тарас Шевченко. Для нас поезія Кобзаря завжди буде найважливішим духовним скарбом з якого ми черпатимемо свої надії і віру в майбутнє нашого народу. Два століття пролягли між добою Тараса Шевченка і нашими днями, але час не віддалить нас від нього, не зменшить потреби в розумінні феномену його особистості, не послабить чарівності та сили Тарасового слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар