четвер, 27 березня 2014 р.

Бібліотечний марафон "Я+Інтернет"


Для дітей наслідки безконтрольного спілкування з Інтернетом можуть бути непередбачуваними. Для того щоб зробити інтернет-життя  дитини менш ризикованим,  необхідно  розповідати дітям про правила безпеки в мережі.
Для безпеки дітей в Інтернеті:

Дітям не можна залишати в публічному доступі або відправляти незнайомцям поштою, при спілкуванні в соціальній мережі або у чаті контактну інформацію – зловмисник може вистежити людину за її адресою або номером телефону.

Дітям в Інтернеті не можна погоджуватися на вмовляння незнайомих людей про особисту зустріч. Подібні пропозиції краще ігнорувати, а спілкування з дуже наполегливою людиною припинити.

Дітям не треба публікувати адресу своєї електронної пошти на жодних форумах, сайтах спільнот та соціальних мереж. Він може стати здобиччю спамерів, і пошта після цього наповниться сміттєвими листами.

Дітям не слід переходити за посиланнями в повідомленнях від невідомих адресатів. Це може бути небезпечно, оскільки повідомлення може бути надіслано зловмисниками.

Дітям не варто переходити за посиланнями в повідомленнях з надмірно привабливими пропозиціями, наприклад, підняти рейтинг облікового запису або отримати "суперможливості” в соціальній мережі. Найчастіше такі повідомлення розсилають шахраї або зловмисники для того, щоб заманити користувача на шкідливу веб-сторінку і заразити його комп’ютер вірусом.

Дітям в Інтернеті не варто звертати уваги на пропозицію безкоштовних подарунків, легкого заробітку, повідомлення про отримання спадщини і тому подібні. Такі повідомлення розсилають тільки шахраї.

В цілому, спілкуватися і вести себе в Інтернеті дитина повинна так само обережно, як і в реальному житті, щоб убезпечити себе від негативного впливу Інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар