пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

19 грудня - День святого Миколая



Дев'ятнадцятого грудня - день святого Миколая. Св. Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.
Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.
Цього року завітав Миколай в  районну  бібліотеку  для дітей,  На свято зібралися учні 6-Б класу. Ведучі  розповіли скільки гарних свят має наш народ, та ніяке не замінить дітям свято Миколая.  Діти з цікавістю переглянули мультфільм про Св. Миколая, сценку у виконанні учнів 10-Б класу школи №1- гімназії про те, як святкують  19 грудня  в українських родинах, зустрілися з янголами, зірочками, що спустились з неба щоб освітити путь св. Миколаю, а також познайомились з чортиком  Антипком   - товаришем розбишак та неуків, та на щастя друзів в залі собі не знайшов, адже всі учні в залі були розумними і гарно відповідали на запитання вікторини проведеної бібліотекарями.
Всіх присутніх Св, Миколай пригостив солодощами і дав настанову: «Живіть, купайтеся у славі, в щасливій радісній державі. Хай вас Мати Пресвятая завжди хоронить, янголи вам помагають. Бог благословить!»

Немає коментарів:

Дописати коментар