пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

З Кобзарем у серці

В кожного народу, серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. В історії українського народу таким є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу. 17 листопада в районному будинку культури пройшов творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців району, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
Перед початком дійства в фойє будинку культури діяла виставка виробів учнів шкіл, гуртківців, книжкові та картинні експозиції присвячені Кобзарю, презентовані вироби заслуженого майстра народної творчості України з
 с. Велимче Ольги Гайдучик.
Працівниками централізованої бібліотечної системи організована цікава, змістовна виставка "Хай дух Шевченка об’єднає нас", що налаштовувала всіх на особливе сприйняття мистецького дійства.  
На виставці відвідувачі мали змогу ознайомитись з полотнами Т. Г. Шевченка, портретами Кобзаря, вишитими народними умільцями району.   Доповненням стала книжкова виставка під назвою «Зоря Шевченкова горить до правди й волі людство кличе», всі присутні ознайомилися з  творчою спадщиною Тараса Григоровича Шевченка.
Захід пройшов в рамках обласного фестивалю мистецтв "З Кобзарем у серці". Нагадаємо, що 16 жовтня 2012 року прийнято розпорядження голови облдержадміністрації щодо проведення обласного фестивалю "З Кобзарем у серці", який проходить у три етапи: жовтень 2012 - квітень 2013 років; травень - грудень 2013 року та впродовж 2014 року.
На дійство в районному будинку культури були запрошені голова райдержадміністрації В'ячеслав Лавренюк, голова районної ради Микола Макарук, народний артист України Олександр Огороднік, перші керівники району, почесні громадяни Ратнівщини, духовенство, жителі району.







Немає коментарів:

Дописати коментар